Vietettiin tänään lasten kanssa sadepäivää mm. kaupungin kirjaston kirjavalikoimaan tutustuen. Iso läjä lastenkirjoja lähti lainaksi ja sitten myös nämä:

590188.jpg

Neulekirja-villitys siis jatkuu... laajentuen jo virkkauksen puolelle.

JOKA TYYPIN VIRKKAUSKIRJA (Immonen, Metsänen, Ranta-Kiiski) lähti mukaan vain siksi että pikavilkaisulla sisälsi yksityiskohtaista opetusta virkkauksen perusasioista niin että minäkin taidan siitä ymmärtää... Jos sais aikaiseksi opetella virkkaamaan jotain ihan perusjuttuja kunnolla. Kirja suunnattu mielestäni selkeästi "teiniosastolle", mut jotakin tällainen nuorekas reilu kolmekymppinen äiti-ihminenkin toki voisi toteuttaa ;)

BIG KNITTING (Sophie Britten); pikavilkaisulla simppeleitä perusohjeita paksuista langoista vielä paksummilla puikoilla. Ehkä jotain voisi ajatella toteuttavansa muttei tämä kirja kotona enää enempiä säväyttänyt.

Sitten NEULOJAN KÄSIKIRJA (Lesley Stanfield & Melody Griffiths). Lähti mukaan lukuisten mielenkiintoisten pitsi-, palmikko-, nyppy-, lehti-, kuvio-malliensa innoittamana. Kotona kun selailin niin näyttivät yhtä kiehtovilta.

Eilen tein löytöjä vaatehuoneestamme. Parhaat päivänsä nähnyt Ikean paperipussi joka on uskollisesti kulkenut mukana majanmuutosta toiseen sisälsi läjän jämälankoja ja nämä:
590199.jpg

Kasa norjalaista SandnesMohair -lankaa. En yhtään tiedä milloin ja mitä näistä piti tulla. Vyötteessä; 30% mohair, 20% ull, 50% akryl, puikkosuositus 5,5.
Mitähän näistä voisi tehdä?!?! Valkea värinä ei tällä hetkellä iske itselleni jostakin syystä ei sitten yhtään. Lahjaksi ehkä sitten...
-Ehdotuksia otan vastaan!!

Jämälankoja oli mm. villaisia epämääräisiä isompia ja pienempiä keriä erisävyisiä harmaita ja valkoista. Ajattelin että näitä vois joskus kokeilla värjätä vaikka niillä Kool Aid -mehujauheilla. Olen lukenut niistä eri blogeissa ja äiti on sopivasti menossa Jenkkeihin niin voisin pyytää niitä tuliaisiksi...
Sitten oli sekalainen seurakunta eri värisiä ja paksuisisa puuvillalankoja. Niillä voisin opetella virkkaamaan...

HUOH! Huomenna aamulla on edessä töihinpaluu reilun 2 viikon mittaisen loman jälkeen. Harrastukset kärsivät!!! BlääH!